fbpx
Close

Massagebehandling

Klassisk massage
– behandling för spända muskler
– antistressbehandlig

Massage är till sin natur en behandlingsmetod som lösgör muskulära spänningar.

Med hjälp av knådningar, töjningar och tryck ökar cirkulationen i musklerna och kan därmed lindra, avhjälpa och förebygga besvär i muskler och leder.

Antistresshormonet oxytocin frigörs vid massage vilket gör behandlingen lugnande och ger en god avkoppling med möjlighet att samla nya krafter.

 

Lymfmassage
Lymfsystemet är en viktig del av kroppens cirkulationssystem och avfallstransport från vävnader och mjukdelar. Lymfsystemets viktigaste uppgifter är att bekämpa infektioner och forsla bort skadade, döda eller främmande celler.

Lymfmassage stimulerar lymfsystemet att öka transporten av överskottsvätska och slaggprodukter från vävnaden tillbaka till blodbanan för att där renas och transporteras ut ur kroppen via urinen.

 

Taktil massage

Taktil massage är mjuk massage där behandlaren använder strukturerade strykningar för att skapa välbefinnande, reducera oro, stress och smärta.

 

Djupgående massage

Djupgående massage är en hårdare form av massage för att släppa spänningar på djupet, få bort smärta och öka rörlighet. Det innebär att man med kroppen som redskap lokaliserar grundproblemet och hittar bakomliggande orsaker till besvären för att bli helt smärtfri och rörlig. Behandlingen utgår från varje individs behov för att skapa bästa möjliga behandling.

 

Andningsmassage – Lotorpsmetoden

Andningsmassage är en behandling av andningsmuskulaturen och hemövningar som syftar till att lära kunden att andas på rätt sätt igen. Metoden förbättrar andningsproblem och hjälper vid hosta, allergier, astma och astmaliknande besvär samt KOL och sviter efter Covid-19. Metoden är forskningbaserad och funnits sedan 2003. Vill man läsa mer om själva metoden kan man gå in på deras hemsida: lotorpsmetoden.se

 

Medicinsk Fibromassage

Medicinsk Fibromassage är en helkroppsmassage som utförs med lätta strykningar och speciella mjuka grepp. Behandlingen är en speciellt anpassad, mild massageform för dig med kronisk smärta såsom fibromyalgi. Formen passar även för dig som har stressymptom eller sömnproblem och vill ha en lugn och avslappnande behandling då behandling utsöndrar ”lugn och ro”-hormonet oxytocin.

Massage hos Haga Spa & Hälsa