Medicinsk fotvård

Glada fötter!
Den medicinska fotvården skiljer sig från pedikyr och vanlig fotvård. Här har man en mer grundläggande kunskap om hur underbenets och fotens ben, leder och muskler fungerar. Den medicinska fotvården förebygger och behandlar och lindrar sjukdomar och andra ohälsotillstånd i foten och underbenet.

Ta hand om dina fötter, ta hand om din kropp. Fötterna är vår grundpelare för kraftöverföring till resten av kroppen. En dåligt fungerande fot kan påverka hela kroppen. Det finns ingen kroppsdel som är så viktig för kroppen som helhet och som vi bryr oss så lite om som våra fötter. Det sägs att under en livstid så bär våra fötter oss 2 varv runt jorden, så ta hand om dem!

Foten är uppbyggd som en valvkonstruktion som hålls uppe av ligament, muskler och senor. Om foten utsätts för långvariga mekaniska påfrestningar kan dessa försvagas och det blir svårt att hålla benen i foten på plats. Detta kan leda till att fotvalven sjunker. Om fotvalven sjunker kommer skelettdelarna i fel läge, lederna blir felaktigt belastade och foten deformeras. Detta ger foten dålig funktion, smärta förhårdnader och andra fotbesvär uppkommer.

Har du lätt att få hälsprickor? Är stortån sned? Har du tjocka tånaglar? Gör det ont i benhinnorna när du springer? Känner du dig trött i fötterna? Har du problem med nageltrång? Eller har du problem med svamp eller vårtor? De flesta fotbesvär går att behandla. Hos mig på Lenas fötter får du hjälp och råd som är anpassade efter dina behov.

Jag tar även emot psoriasis, reumatiker och diabetiker för fotvård.

Lena Sundberg
Lena Sundberg är utbildad medicinsk fotvårdare, undersköterska och har jobbat inom vården sedan 1995.

Lena driver företaget Lena´s fötter och utför medicinsk fotvård, fot- spabehandlingar och underbensmassage på Haga Spa & Hälsa sedan xxx.

Vid behov gör Lena även hembesök.

Lena är medlem i yrkesorganisationen Sveriges fotterapeuter.